Compressie bh's

Ondersteunende compressie bh’s of lymf ontlastingsbandage na een borstoperatie

Een goede postoperatieve of compressie bh is veel comfortabeler na een borstoperatie dan een sport bh en is ook van cruciaal belang voor een succesvol resultaat. Een compressie bh is ontworpen om postoperatieve bloedingen en zwellingen te helpen verminderen en om de gevoelige huid te ondersteunen. Een compressie bh zorgt voor het juiste niveau van immobilisatie en stabilisatie van het geopereerde borstweefsel, waardoor het op zijn plaats blijft en het genezingsproces ondersteunt.

Het gebruik van een compressie bh wordt ook geadviseerd bij een borstreconstructie.

Het kan helpen om de borststreek gelijkmatig samen te drukken en zo het weefsel te ondersteunen. Bovendien helpt het om het verschuiven van het implantaat tegen te gaan (eventueel aangevuld met een speciale band). De compressie bh helpt het risico op lymfoedeem te verlagen.

De bh’s zijn gemaakt van zacht katoenen stretch, de voorsluiting heeft haakjes en een rits en de brede schouderbanden hebben een sluiting met klittenband.

Eerste verzorgingsbh’s

Zijn special ontworpen om te dragen na elk type borstoperatie, tijdens of na bestralingstherapie. De bh’s zijn gemaakt van naadloos textiel met voorsluiting, zodat het wondgebied gemakkelijk verzorgd kan worden.

*Prothesehoesjes voor London Lymf ontlastingsbandage: artnr. 1110 links en/of rechts is los te bestellen en kan door ons worden ingezet. De beha kan dan niet meer worden geruild.