Onderhoud en garantie

Onderhoud

De leveranciers staan garant voor een hoge kwaliteit van uw borstprothese. Houdt u echter rekening met het volgende:

Vanwege het draagcomfort, de levensduur en de garantievoorwaarden is het belangrijk dat u de prothese zorgvuldig onderhoudt. Spoelt u de prothese regelmatig af met lauw water en zachte zeep. Wanneer de prothese niet gedragen wordt, dient u deze bij voorkeur te bewaren in de bijgeleverde verpakking. Zo blijft de vorm het best behouden.

Plakprotheses kunnen worden gereinigd met een speciale vloeistof, zoals bijvoorbeeld de Amoena soft cleanser.

De levensduur van een prothese is gemiddeld twee jaar. Bij de meeste zorgverzekeraars heeft u derhalve recht om eenmaal in de twee jaar uw prothese te vervangen. Mocht u binnen deze periode van gewicht veranderen of het littekengebied is veranderd, dan is tussentijdse vervanging mogelijk (na akkoord met uw zorgverzekeraar).

Garantie 

Op alle borstprotheses wordt twee jaar fabrieksgarantie verstrekt. Deze garantie is van toepassing op productiefouten.

Klachten

Wij stellen altijd alles in het werk om klachten naar tevredenheid op te lossen. Indien u van mening bent dat wij uw klacht met betrekking tot de levering van uw borstprothese en/of prothese beha niet naar behoren heb afgehandeld, dan kunt u via onderstaande link de website van het “Er is iets misgegaan”. bezoeken en een formele klacht indienen. Deze organisatie neemt uw klacht dan in behandeling conform de richtlijnen van de SEMH.

Preventie en Klachtenopvang – Erisietsmisgegaan

Logo SEMH

Gecertificeerd door de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen

Logo NVMCZ

Aangesloten bij De Nederlandse Vereniging voor Mammacare Zorg